مقالات مقالات .

مقالات

ویژگی‌های شخصیتی

و تا چیزی حدود ۵۰ سالگی ادامه می‌یابد. رفتار چیزی است که از ۵۰ سال به بعد شروع به جاافتادگی کامل می‌کند. دیدگاه افراد دچار تحولات بزرگی می‌شود. روانشناسان با تحلیل رفتار فرد، طرح کلی از شخصیت او می‌سازند تا قادر به درک درمان او باشند‌.

سه‌گانه تاریک شخصیت
سه‌گانه تاریک شخصیت مانند اسمش با سه رفتار تیره در ارتباط است. صفات تاریک در واقع از معقوله صفات منفی جدا و گسترده‌تر هستند. سه ضلع مثلث تاریک شخصیت، نارسیسم، سایکوپاتی و ماکیاولیسم هستند.

لازم به ذکر است که نباید آن‌ها را با رفتارهای معمول و غریزی انسان مانند خشم، طمع یا حیله اشتباه بگیرید. در بیشتر افراد مبتلا به سه‌گانه تاریک شخصیت، هر سه ویژگی باهم به چشم می‌خورند. موارد نادری هم وجود دارند که فقط یک یا دو ویژگی را بروز می‌دهند.

ماکیاولیسم
مجموعه رفتارهایی که در ارتباط با فریبکاری ذهنی است در دسته ماکیاولیسم قرار می‌گیرند. به عبارت روانشناسی، افراد مبتلا به ماکیاولیسم، عادت و علاقه به انجام رفتارهای دستکاری و فریب دارند. ماکیاولیسم، مکانیسم دفاعی افراد مبتلاست.

افرادی که احساس ناامنی آسیب‌پذیری دارند، از این روش استفاده می‌کنند. هدف آن‌ها برای استفاده از رفتارهای دستکارانه، محافظت از خود است. این محافظت در برابر تهدیدها و خطرات ملموس اتفاق می‌افتد.

منشا ماکیاولیسم ترکیبی از عوامل زیستی و تجارب اجتماعی است. این اختلال با اثراتی نه چندان خوشایند مانند درگیری در روابط عاطفی، خشم و بی اعتمادی ترکیب می‌شود. به نظر می‌رسد اثرات ماکیاولیسم، ریشه کن شدنی نیستند، اما می‌توان آثار آن را روی زندگی خود به حداقل برسانیم.
نارسیسم
نارسیسم، در دسته اختلالات شخصیتی طبقه‌بندی می‌شود. این اختلال موجب می‌شود فرد احساس کاذب خودشیفتگی بسیار زیادی داشته باشد. افراد نارسیسم، دیگران را بی‌اهمیت می‌شمارند. این افراد، به طور غیر طبیعی و بیش از حد بر دستاوردها یا ظاهر خود تمرکز می‌کنند. آنها انتظار توجه از سوی همه را دارند.

انتظارات غیر واقعی‌شان را نیز از دیگران طلب می‌کنند. نارسیسم بودن به خودی خودی، مشکل بسیار بزرگی است؛ هر چند که در بسیاری از افراد برخی از نشانه‌های خودشیفتگی با شدت بسیار کم به چشم می‌خورد. البته باید اضافه کرد که خودباوری و اطمینان به توانایی‌های خود از این معقوله جدا هستند.

افرادی که به سطح بالایی از نارسیسم دچار هستند، برای درمان نیاز به کمک جدی و تراپی‌های مداوم دارند؛ در حالی که اگر به موقع برای درمان اقدام کنند، احتمالا به سرعت درمان می‌شود.

سایکوپاتی
فقدان همدلی یا سایکوپاتی، از اختلالات روانی است که اصولا به همراه نارسیسم و ماکیاولیسم اتفاق می‌افتد. افراد با وجود این اختلال، دچار عدم احساس همدردی و عذاب وجدان هستند. افراد سایکوپات، کاریزمای بسیار بالایی دارند؛ به طوری که خواه یا ناخواه همه افراد، به سمت آن‌ها جذب می‌شوند.

اختلال سایکوپاتی، عموما با رفتارهای خشونت‌آمیز همراه است. البته تمامی سایکوپات‌ها صرفا جنایت‌کار نیستند. افراد سایکوپات بسیار زیادی هستند که در جامعه عملکرد خوبی دارند؛ در حالی که روابط شخصی آن‌ها با مشکلات بسیاری همراه است. علت سایکوپاتی، می‌تواند ترکیبی از عوامل ژنتیکی و تجربیات کودکی باشد. این اختلال درمان قطعی ندارد، صرفا روش‌های مدیریتی برای علائم آن وجود دارند.

https://silverbookco.com/


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ فروردین ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۰۹:۰۷ توسط:admin موضوع: نظرات (0)